Blonde Ale

S.ANTO

Svijetlo pivo
Zašto S.anto?
Priča iza samostanskog piva

Il Santo ili Svetac je opće prihvaćeno ime kojim se naziva sv. Antun Padovanski, omiljeni svetac i zaštitnik siromašnih. Crkva sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu zavjetna je Svečeva crkva. Odabirom imena S.anto povezali smo svoga zaštitnika i zagrebačku četvrt Sveti Duh s poslanjem sv. Antuna prema najpotrebnijima.

Isus je rekao „Što god učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25,45)

Santo-etiketa.jpg
Simbolika etikete
Koja je poruka zanimljive ambalaže?

Glavni simbol je veliko zlatno, rukom pisano slovo S koje evocira raskoš srednjevjekovnih samostanskih manuskripta. Iznad slova je aureola (Santo - svetac), a dijagonalna završna linija pretvara se u stabiljku ljiljana - jedan od simbola svetog Antuna Padovanskog.

Pozadina je crne boje, poput skromnih habita franjevaca konventualaca, a na njoj se naziru brojni elementi životne priče sv. Antuna, tu je knjiga (još jedan njegov simbol), jato riba koje viri iz vode (legenda o propovjedi ribama), povećalo kao simbol traženja vjere i traženja izgubljenih stvari, kruh koji pada u ispruženu ruku - "kruh sv Antuna" koji pomaže siromašnima, sandale su simbol njegovog skromnog franjevačkog redovničkog života...

Etiketa je kombinacija raskoši i skromnosti, što bi se, uostalom, moglo reći za sve samostanske proizvode, a ujedno nas podsjeća na poruku uzbudljivog života svetog Antuna!