Blonde Ale

S.ANTO

Svijetlo pivo
Zašto S.anto?
Priča iza samostanskog piva

Il Santo ili Svetac je opće prihvaćeno ime kojim se naziva sv. Antun Padovanski, omiljeni svetac i zaštitnik siromašnih. Crkva sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu zavjetna je Svečeva crkva. Odabirom imena S.anto povezali smo svoga zaštitnika i zagrebačku četvrt Sveti Duh s poslanjem sv. Antuna prema najpotrebnijima.

Isus je rekao „Što god učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25,45)

Simbolika etikete
Koja je poruka zanimljive ambalaže?

Glavni simbol je veliko zlatno, rukom pisano slovo S koje evocira raskoš srednjevjekovnih samostanskih manuskripta. Iznad slova je aureola (Santo - svetac), a dijagonalna završna linija pretvara se u stabiljku ljiljana - jedan od simbola svetog Antuna Padovanskog.

Pozadina je crne boje, poput skromnih habita franjevaca konventualaca, a na njoj se naziru brojni elementi životne priče sv. Antuna, tu je knjiga (još jedan njegov simbol), jato riba koje viri iz vode (legenda o propovjedi ribama), povećalo kao simbol traženja vjere i traženja izgubljenih stvari, kruh koji pada u ispruženu ruku - "kruh sv Antuna" koji pomaže siromašnima, sandale su simbol njegovog skromnog franjevačkog redovničkog života...

Etiketa je kombinacija raskoši i skromnosti, što bi se, uostalom, moglo reći za sve samostanske proizvode, a ujedno nas podsjeća ne poruku uzbudljivog života svetog Antuna!

ADRESA

 

Minorit d.o.o.

Sveti Duh 31

10000 Zagreb

Hrvatska

KONTAKT

 

info@minorit.hr

Tel: +385 91 6231 383

 

RADNO VRIJEME

RADNIM DANOM

10 - 17 sati

SUBOTOM

10 - 12 sati

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

©2019 Design: Tvrtko Zelić - www.tvrtkozelic.com